Zamieszczone przez msemafor
[O1] na półsprzęgle odgłosy
Zwiń
X
-
[O1] na półsprzęgle odgłosy
witam
od pewnego czasu zauważyłem chrobotanie przy wciśniętym do połowy - tak na oko sprzęgle, przy wciśniętym cisza, przy puszczonym cisza, ale gdy mam wciśnięte mniej więcej do połowy coś rzegota, i powoli nerwuje mnie te Auto przy jeździe nic nie słychać, tylko na luzie przy puszczaniu sprzęgła. Oprócz tego czasami ciężko wchodzi jedynka, ale wg mnie to nie ma nic wspólnego - kwestia regulacji bo cofnę lewarek lekko do dwójki i jedynka wchodzi dobrze wtedy. ale co z tym sprzęgłem może da się tym trochę pojeżdzić! włożyłem już do niego troche kasy i jak bym miał jeszcze sprzęgło robić to chyba odpuszcze!
-
-
bartoszklos1, U mnie też słychać takie szorowanie przy puszczaniu.Ale mam to od początku tj.ze70tys.km.Nie ruszam tego bo nic innego się nie dzieje.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
kolego Ozdar dźwięk podobny do tego z filmiku :/ jednak u mnie jest znacznie ciszej jeszcze. jak się drzwi zamknie i okna to ledwo słychać, ale gdy otworze wiadomo - jest głośniej ale nie tak jak na filmiku, w zasadzie to bardzo mało jeżdżę, owszem nerwuje ale narazie bym to musiał zostawić, autem niby nie szarpie jeździ się płynnie
jest ktoś jeszcze kto jeździ dłużej z taką przypadłością?
i w ogóle jakie są koszty? coś o regeneracji słyszałem chyba 650 to pewnie 1000 wyjdzie jak nic
Komentarz
-
-
a montował ktoś takie cudo trzeba coś przerabiać? miałbym pare groszy przyoszczędzone a tak jak pisałem jeżdżę bardzo mało - do pracy mam pieszo jedynie gdzieś na week wyjechać i na lato mam zaplanowany wyjazd 500 km w jedna stronę, więc trochę strach się wypuszczać, szarpie wtedy na sztywnym kole mocno albo nie ma różnicy w jeździe?
najgorsze jest to ze auto warte 4 tys a już zainwestowałem w niego 1500,- jeszcze ponad tysiąc mnie wykończy a jeszcze za blacharke sie nie wziołem
Komentarz
-
-
bartoszklos1, może nie dokładnie takie, ale już nie jeden i nie dwóch zamieniło dwumasę na sztywne koło http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=52348 to akurat przykład z AHF 110 KM, ale zasada taka sama
Komentarz
-
Komentarz